בקלוואה בשרית

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • חבילת דפי פילו מאת אילנית בניזרי
  • קילו בשר בקר טחון
  • 100 גרם פיסטוקים שבורים קטן (לא קלויים)
  • 100 גרם שקדים חצויים או אגוזים שבורים
אופן ההכנה

    • 1ראשית את הדפי פילו יש להפשיר לילה ליפני במקרר..
    • 2להכנת המלית.
    • 3לטגן בצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה…להוסיף 2 כפות סילאן ולקרמל את הבצל….להוסיף את הפיסטוקים והשקדים ולהקפיץ קלות…את הבשר הטחון….חופן כוסברה קצוצה…חופן פטרוזליה קצוצה…להוסיף תיבול…כף בהרט…כפית אגוז מוסקט טחון קמצוץ קינמון….מלח ופלפל שחור גרוס….למעוך עם מזלג עד לשינוי צבע הבשר….לצנן היטב את המלית..
    • 4לקחת תבנית אפיה של תנור…להניח נייר אפייה…להניח עלה פילו למרוח אותו בשמן עם מברשת …וכך להוסיף עלה ועוד עלה מרוחים בשמן…כ 5 עלים….לפזר את כל המלית על העלה האחרון …מעל המלית להניח עוד 5 עלים מרוחים בשמן….בעלה העליון ביותר לסמן פסים או מעויינים….להבריש בביצה טרופה ושומשום…..
    • 5לאפות בחום 200 מעלות עד להזהבה..
  • 6איך שיוצא מהתנור להבריש סילאן שחומם כמה שניות במיקרוגל כ חצי כוס….בתאבון אילנית בניזרי

עוד מתכונים