דג סלמון על תפו”א וחומוס

דג סלמון על תפו"א וחומוס

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מרכיבים

  • דג סלמון נורבגי פרוס לפי דיירי הבית
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 6 תפו”א קטנים (של הדוד משה)
  • 2 פלפלים חריפים אדומים או ירוקים..ניתן להוסיף גמבה לרצועות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 8 שיני שום חצויות
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לעיטור כוסברה יבשה
  • כוס גדולה מים רותחים
  • מאת אילנית בניזרי

אופן ההכנה

    • ראשית את הסלמון נשרה במלח לימון ומעט מים חצי שעה .
    • נשטוף היטב ..
    • חומוס שהושרה לילה לפני במים.
    • לסנן ולהרתיח עם רבע כפית כורכום עד לריכוך…לחילופין ניתן להשתמש בחומוס שימורים או קפוא..
    • תפו”א קטנים להרתיח במים עם הקליפה 10 דקות על הגז לצנן ולחצות לשניים…לחילופין לקלף תפוח אדמה גדול לפרוס לפרוסות ללא צורך הרתחה מקדימה ! .
    • להכנת הרוטב : מאת אילנית בניזרי .
    • בסיר סוטאג’ נניח את השום..החומוס..התפוחי אדמה..הפלפלים…בכוס גדולה נשים כפית אבקת מרק עוף פרווה עם מים רותחים ונשפוך לסיר..נבשל לכ 5 דקות ..נפזר חצי כמות מהכוסברה ..מלח..פלפל שחור גרוס ..נניח את הדגים מעל ..נכין בקערית את השמן זית..הכורכום והפפריקה..נשקה בעזרת כף את כל המרכיבים..נפזר שוב כוסברה קצוצה..
    • נבשל להבה נמוכה כ 20 דקות.
    • מידי פעם נענע את הסיר ..נסיר מכסה ..נפזר מעט כוסברה יבשה .
    • ונבשל ללא מכסה לעוד 5 דקות.
  • בהצלחה אילנית בניזרי 🤗.

עוד מתכונים