כרוב ממולא עם לימון ושמיר

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • מאת אילנית בניזרי
  • מרכיבים  למלית
  • חצי קילו בשר בקר  טחון
  • בצל אחד מגורד
  • חופן כוסברה קצוצה
  • קמצוץ שמיר קצוץ
  • עגבניה קטנה ללא הקליפה לקוביות קטנות
  • כפית בהרט או ראס אל חנות
  • כף שמן
  • מלח
  • פלפל שחור,כפית פפריקה
  • לערבב את התערובת,להוסיף כוס אורז שטוף ולערבב( מומלץ אורז עגול )
אופן ההכנה

    • 1להכניס כרוב שלם למיקרו ל 10 דקות!! בעזרת סכין לחתוך בצורת עיגול את גזע הכרוב לאחר הריכוך במיקרו ! אופציה נוספת להקפיא את הכרוב ללילה ולהפשיר על השיש ..
    • 2בשיטה החדשה שלי אני חוצה את הכרוב ל 4 פלחים שווים וכך נוצר לי כל עלה צורת משולש.
    • 3לפתוח עלים של הכרוב לשטוף היטב ..להכניס את מלית הבשר לשקית זילוף (לא חייב) ולהתחיל למלא במלית הבשר בקצה העלה שהצד הרחב מולי..ונסגור קודם בצדדים ואז נגלגל לרולדה.( שימו לב אני לא זורקת את השאריות שנותרו מהכרוב ).
    • 4נכין את הרוטב בינתיים.
    • 5לטגן במעט שמן בצל קצוץ קטן עד להזהבה ,2 עגבניות מגורדות או חתוכות לריבועים ושארית הכרוב שנותר נקצוץ קטן .
    • 6לאחר השחמת הבצל נוסיף חצי כפית כורכום,כף גדושה פפריקה מתוקה( ניתן להוסיף כף רסק בשלב הזה ) ,נערבב,נוסיף את העגבניות ושארית הכרוב ,נפזר פלפל שחור גרוס ושתי כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף !!.
    • 7כשהרוטב מבעבע נניח בסיר שטוח את הכרוב בצורה מסודרת .
    • 8נבשל על להבה נמוכה ומידי פעם לנענע את הסיר ולהרטיב את הכרוב בעזרת כף עם הרוטב המתבשל,לאחר 40 דקות נסיר את המכסה ,נוסיף חצי לימון סחוט ,מעט שמיר קצוץ ,נרטיב שוב את הכרוב בעזרת כף ונמשיך לבשל לעוד 10 דקות ללא מכסה !!.
  • 9במידה וחסר מים להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים בהצלחה אילנית בניזרי 💜 .

עוד מתכונים