כתף טלה עם ירקות

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • מאת אילנית בניזרי
  • כתף טלה פרוס
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 4 גבעולי סלרי כולל עלים קצוצים גס
  • 3 בצלים לפרוסות גסות
  • גרגירי פלפל אנגלי
  • עלי דפנה
  • 2 כפות טראיקי
  • כפית שטוחה כורכום
  • כפית גדושה פפריקה
  • 3 פלפל יבש אדום חתוך (אפשר להוסיף פלפל שאטה חריף יבש)
  • חצי כפית כמון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • כפית כוסברה יבשה
  • 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה

    • 1שלב ראשון.
    • 2נחמם 2 כפות שמן זית במחבת .
    • 3נסגור (נטגן) את פרוסות הבשר מכל צדדיו לכמה דקות עד שמשנה את ציבעו ונניח בצד .
    • 4ברבע כוס שמן נטגן את הבצלים עד להזהבה.
    • 5נוסיף את הכורכום והפפריקה ונערבב.
    • 6נוסיף את הטריאקי ונערבב.
    • 7כעת נניח את פרוסות הבשר נטגן על התבלינים כדקה מכל צד.
    • 8נוסיף את שאר התבלינים למעט הכוסברה היבשה ,את הירקות ואת המים הרותחים ,נבשל שעתיים וחצי  על להבה נמוכה ,מידי פעם ננענע את הסיר…נסיר מכסה נפזר כוסברה יבשה ונבשל ללא מכסה לעוד כ חצי שעה.
  • 9בתאבון אילנית בניזרי .

עוד מתכונים