סמבוסק גבינות

סמבוסק גבינות

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מרכיבים

  • המתכון לבצק בהשראת השף חיים כהן הכפלתי כמויות !!
  • השתמשתי בכוס חד פעמי חם (קרטון)
  • מרכיבים לבצק
  • 4 כוסות קמח רגיל
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • בין כוס וחצי ל-2 כוסות מים חמימים מהברז
  • מרכיבים למילוי
  • בצים קשות פרוסות
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • זתים חתוכים ירוקים או שחורים
  • קופסת תירס שימורים קטנה
  • **לגבי המילוי ניתן למלא במה שאוהבים כגון..גבינה בולגרית..צפתית…כנען..תרד…סלק עלים…ואפילו בשר טחון !! ועוד

אופן ההכנה

    • לערבב את כל מרכיבי הבצק …הבצק יוצא מעט דביק לשמן ידיים בשמן ללוש לישה סופית עם ידיים משומנות (במידה והבצק יוצא מעט דביק עם כוס וחצי מים לא להוסיף את החצי הנוסף הכל תלוי איך הקמח מתנהג) ! לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה ! ניתן להכין לילה ליפני ולהשאיר במקרר ככל שהבצק נח במקרר כך יותר נוח לעבוד איתו ! .
    • לחלק לכ 12 כדורים על משטח מקומח …לרדד כל כדור עם טיפה שמן לצורת פיתה …להניח מהמלית בקצה ולסגור את הבצק להדק עם האצבעות את הקצוות בצורת צביטה על מנת שהמלית לא תברח ! .
    • 2 אפשרויות ; לחמם מחבת נון סטיק ללא שמן להבה בינונית ! לטגן עד שרואים נקודות חומות בבצק ולהפוך צד ! .
    • אופציה שניה : להבריש ביצה ושומשום לאפות חום 180 מעלות עד להזהבה …בתנור זה יוצא קריספי טעים מאודדד.
  • מחכה לתוצאות אילנית בניזרי 💕💕💕.

עוד מתכונים