עוף עם שזיפים ותפוח אדמה

עוף עם שזיפים ותפוח אדמה מתכון

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מצרכים:

חלקי עוף איזה שאוהבים או פרגיות .
10 תפו”א קטנים קלופים וחצויים
6 שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושים
כוס וחצי מים רותחים
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
חצי כפית כמון
כף סילאן
שומשום לקישוט
כוסברה/פטרוזליה לעיטור

אופן הכנה:

בסיר סואטג’ נטגן את הבצל ברבע כוס שמן עד להזהבה…נוסיף את השום והכורכום ונערבב לפתיחת טעמים..נטגן את העוף דקה מכל צד על התבלינים..נוסיף את חצאי התפוחי אדמה..שאר התבלינים…המים…והשזיפים.נבשל עד לריכוך העוף והתפוח אדמה כ 45 דקות להבה נמוכה .
נסיר מכסה נזגג כף סילאן..שומשום לקישוט ונכניס לתנור חום 200 מעלות ל 10 דקות לקבלת צבע ענברי .
נעטר בכוסברה קצוצה .
תבשיל חגיגי וטעים ברמות ..מינימום תבלינים מקסימום טעם…בהצלחה אילנית בניזרי 💞

 

 

עוד מתכונים