עוף עם תפו”א שום שמיר בתנור

עוף עם תפוח אדמה בתנור3

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מרכיבים:

חלקי עוף איזה שאוהבים
6 תפו”א קלופים ופרוסים לקוביות גדולות
חופן שמיר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
6 שיני שום כתושים
פלפל חריף אדום טרי או יבש
כף אבקת מרק עוף
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מלח גס
רבע כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים חמים
חצי כוס שמן זית או רגיל

אופן הכנה:

בתוך קערה גדולה
נכניס את חלקי העוף (אני הסרתי את העור ) והתפוחי האדמה
בקערית נפרדת ..נשים את השום..התבלינים הירק..השמן והמים ונערבב היטב נשפוך על העופות והתפוחי אדמה …נשהה במקרר לספיגת טעמים וריכוך כחצי שעה (או לילה לפני ההכנה זה יוצא מושלם)
נעביר לתבנית חד פעמי/או כלי לאפייה נניח את הפלפל החריף ..בשלב הזה ניתן להניח ענף רוזמרין מי שרוצה .
נאפה בחום 200 מעלות תוכנית רגילה ללא כיסוי ! כחצי שעה ואז ננמיך ל 160 לעוד כשעה וחצי ללא כיסוי ! עד שמזהיב יפה ..
מעדן עולם אילנית בניזרי ❤

עוד מתכונים