פסטייה בלינצ’ס כשל”פ

מנת פתיחה חגיגית לפסח

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

פסטייה בלינצ’ס כשל”פ
מנת פתיחה חגיגית לפסח
מרכיבים לבליצ’ס
4 בצים
2 כוסות קמח תפו”א (חד פעמי שקוף)
כוס ורבע מים (חד פעמי שקוף)
רבע כפית מלח
2 כפות שמן
מרכיבים למלית פסטייה:
700 גרם פרגיות קצוצות
בצל קצוץ
3 כפות שמן
5 שזיפים מיובשים מגולענים
2 תאנים
רבע כוס צימוקים
רבע כוס חמוציות
רבע כוס שקד קלוף לא קלוי
3 משמש מיובש
תבלינים : כף תבלין פלדלפיה..רבע כפית כורכום..קמצוץ קינמון..קמצוץ אגוז מוסקט..רבע כפית מלח ..ומעט פלפל שחור גרוס.
מרכיבים לקישוט:
אבקת סוכר
סילאן
פיסטוק שבור
להכנת הבלינצ’יס
בקערה נערבב את כל החומרים במטרפה ידנית היטב שלא יהיו גושים.
נכסה בניילון נצמד ונשהה במקרר לחצי שעה .
נרסס ספריי שמן במחבת נון סטיק גודל 22/24
בעזרת מצקת ניצוק במחבת מהבלילה.. ננענע את המחבת כדי שכל הבלילה תתאחד נטגן דקה מכל צד .
להכנת המלית :
את הפירות היבשים נשהה במים רותחים 5 דקות ..נסנן ונחתוך קוביות קטנות …כנ”ל גם הפרגיות
בקערה נכניס את הפרגיות הפירות היבשים והשקדים..נתבל בכף תבלין פלדלפיה ונערבב היטב.
נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה…נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת טעמים.
נוסיף את הפרגיות והפיצוחים ושאר התבלינים.
נקפיץ במחבת ללא מכסה ! כרבע שעה עד שהפרגיות מוכנות.
להרכבת המנה.
בכל עלה בלינצ’ס נניח במרכז כף גדושה מהמלית..נסגור מהצדדים תחילה לכיוון המרכז ואז נסגור את 2 הקצוות הנותרות לכיוון המרכז.
נרסס ספריי שמן או נבריש ביצה.. נאפה את הבליצ’ס הממולא בחום 200 מעלות עד שמקבל צבע זהוב .
נפזר אבקת סוכר..נזגג סילאן ופיסטוק .
ניתן להכין את המנה יום קודם ..לחמם על פלטת שבת או בתנור ..ולפני ההגשה לפזר את האבקת סוכר..סילאן ופיסטוק..מנה מנצחת מבית אילנית בניזרי 💞

עוד מתכונים