פסטל/פאי רועים

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • מצרכים:מאת אילנית בניזרי
  • 7 תפו”א מבושלים במים עד לריכוך,
  • למעוך לפירה ,להוסיף בהדרגה כ-1/2 כוס מים מהסיר שהרתחנו ולערבב ,להוסיף כ-1/2 כוס שמן , לערבב ולתבל ב-
  • מלח , פלפל שחור ,חצי כפית כורכום,חצי כפית  בהרט,או אגוז מוסקט וכפית פטרוזליה יבשה.
  • לערבב עם כף ,  המחית צריכה להיות חלקה ורכה .
אופן ההכנה

    • להכנת המלית :
    • חצי קילו בשר בקר טחון.
    • 1 בצל קצוץ.
    • חופן פטרוזיליה קצוצה,כוסברה קצוצה.
    • מלח , פלפל שחור , חצי כפית כורכום ,חצי כפית  בהרט ,או אגוז מוסקט או ראס אל חנות וכפית פפריקה מתוקה..
    • לטגן בכף שמן את הבצל להזהבה נוסיף את הכורכום והפפריקה לפתיחת תבלינים,ולהכניס את הבשר הטחון לערבב להוסיף את שאר התבלינים הפטרוזיליה והכוסברה לפתוח עם מזלג  היטב ולטגן עד שהבשר מוכן ומשנה את הצבע שלו, להוריד מהאש.אם יש נוזלים לסנן !.
    • אופן ההכנה.
    • חצי מכמות התפו”א לשטח בתבנית.
    • לשפוך על התפו”א את הבשר,.
    • מעל לשטח את החצי השני של התפו”א לעטר בשומשום..
    • ניתן לאפות בתבנית עגולה 24,25,26 או מרובעת בינוני.
  • להכניס לתנור חום -190 מעלות כשעה עד להזהבה  בתאבון אילנית..

עוד מתכונים