פשטידת מצות עם בשר וכרובית

להיט מאילנית 🔥בפסח הזה אתם לא תהיו רעבים 😊

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מרכיבים למלית :
שקית פירחי כרובית או חצי כרובית טרייה מחולקת לפרחים
חצי קילו בשר טחון רצוי עם שומן כבש
בצל קצוץ
2 שיני שום כתושים
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן
רבע כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כמון
מלח לפי הטעם
רבע כפית פלפל שחור גרוס
מרכיבים למעטפת
8 מצות רטובות וגמישות
2 בצים טרופות עם מעט מלח וכפית מים

ראשית את פירחי הכרובית נרתיח בסיר עם כפית חומץ..מעט מלח ורבע כפית כורכום..מרגע הרתיחה נרתיח 8 דקות ..נסנן ונשטוף במים קרים..נקצוץ את פירחי הכרובית ונניח בצד.
במחבת עם 2 כפות שמן נזהיב את הבצל..נוסיף את השום…הכורכום והפפריקה..נערבב לפתיחת תבלינים..נוסיף את הבשר טחון נמעך עם מזלג ..נוסיף את יתר התבלינים והכוסברה ..נוסיף את פירחי הכרובית ונטגן עד לצמצום נוזלים ושינוי צבע בבשר.
במחבת או סיר שמיועד לתנור קוטר 24/26 רצוי נון סטיק !
נחמם 2 כפות שמן נניח 4 מצות במחבת …כעת נוסיף את המלית בשר והכרובית ..ומעל נניח עוד 4 מצות לחות ..נהדק מסביב היטב ..נשפוך את בלילת הבצים ..ונעביר את המחבת לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות .
עד שמזהיב בחלק העליון (כ-20 דקות).
כעת ניקח צלחת ונהפוך בזהירות את הפשטידה על הצלחת .
את הפשטידה ניתן להכין יום קודם..ולפני הגשה לחמם בתנור/פלטת שבת.
מנה מומלצת מאת אילנית בניזרי 💞

עוד מתכונים