צלי בקר מניפה ותפו”א

בשר רך כמו "חמאה" מינימום תבלינים טעם אלוהי 😊

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

צלי בשר מניפה ותפו”א

מרכיבים :
גוש צלי בקר מספר 5 כתף
חבילת תפו”א קטנים
2 חבילות ערמונים בוואקום
2 בצלים לרצועות
ראש שום שלם
חופן כוסברה טרייה
כף כוסברה יבשה
3 כוסות מיי ציר בשר או מים
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית פלפל לבן
10 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
מלח לפי הטעם

שלבים ראשונים.
נתח צלי כתף מספר 5 ,לסגור( לטגן) במעט שמן על מחבת מכל צדדיו או בסיר שמרתיחים…לאחר מכן להרתיח את הבשר בסיר עמוק עם מים עד לכיסוי ..נוסיף בצל שלם קלוף, גזר אחד ,גבעול כרפס כולל העלים..מעט פלפל אנגלי,רבע כפית כורכום,פלפל שחור גרוס וכמה עלי דפנה…שעתיים רתיחה או 45 דקות בסיר לחץ.לאחר צינון להכניס למקרר לכמה שעות רצוי לילה שלם… ואז לפרוס פרוסות.
את מיי הציר שבישלנו את הבשר נסנן במסננת ונשמור במקרר.
את תפוחי האדמה נרתיח עם הקליפה 5 דקות מרגע שמבעבע ונסנן .
בסיר רוסטר נטגן את הבצלים ברבע כוס שמן עד להזהבה .
נוסיף את הכורכום ונערבב לפתיחת תבלינים …כעת נניח את פרוסות הבשר במרכז הסיר …את התפוחי אדמה מסביב..את הראש שום..ערמונים..נוסיף כעת את הנוזלים והתבלינים.
נבשל להבה נמוכה מכסה סגור..שעה וחצי או עד לצמצום נוזלים…מידי פעם נשקה עם הרוטב את הבשר ..כעת נסיר מכסה נפזר כוסברה יבשה ..נבשל לעוד 10 דקות ללא מכסה או נכניס לתנור חום 200 מעלות 10 דקות .

עוד מתכונים