צלי בשר חומוס ומגולד

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • מאת אילנית בניזרי
  • צלי בקר מספר 5 (כתף) לסגור בטיגון עם מעט שמן משני הצדדים הסגירה נועדה לשמירת הנוזלים של הבשר על מנת שלא יתייבש בבישול ולהרתיח בסיר מים כליטר מים עם עלי דפנה..בצל מקולף שלם..גרגירי פלפל אנגלי ומעט כורכום..שעתיים רתיחה..צינון במקרר לכמה שעות ולפרוס פרוסות .
  • כוס גרגרי חומוס מורתחים עד לריכוך או כוס חומוס קפוא (אני השתמשתי בקפוא)
  • חבילת עלי מנגולד קצוצים ..להרתיח 10 דקות ולסנן מנוזלים.
אופן ההכנה

    • 1להכנת הרוטב !.
    • 2לחמם רבע כוס שמן עם 6 שיני שום מגורדות כדקה שלא ישרף !!.
    • 3להוסיף כף אריסה מתוקה..כף תבלין צ’ילי גרוס (המתוק)..לערבב להניח את הבשר בסיר ולטגן דקה מכל צד שיתפס הצבע …להוסיף את החומוס…כפית כמון..חצי כפית פלפל לבן..ומעט פלפל שחור גרוס…להוסיף 4 פלפל שאטה חריף יבש…2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף.
    • 4לבשל כשעה להבה נמוכה.
  • 5להוסיף את עלי המנגולד להתמיע אותם ברוטב (אם חסר מים להוסיף חצי כוס)…נסחט חצי לימון נוסיף לתבשיל ונבשל לעוד 10 דקות !!באהבה אילנית בניזרי.

עוד מתכונים