צלי בשר עם פטריות ורכז רימונים

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • מאת אילנית בניזרי
  • 6 פרוסות בשר צלי מספר 5 טרי ! או גוש שלם מורתח מראש !
  • 2 קופסאות פטריות חתוכות …או טרי
  • חבילת ערמונים בשקית ואקום קלופים
אופן ההכנה

    • 1אופן ההכנה .
    • 2במחבת עם טיפה שמן זית מחומם נסגור( נטגן )  את הפרוסות בשר מישני הצדדים ונניח בצד ..
    • 3בסיר רחב ושטוח ….נטגן בצל עם רבע כוס שמן עד להזהבה…נוסיף 3 שיני שום מגורדות…כף סילאן ונערבב קלות….נוסיף כפית כורכום ואת הצלי בשר ונטגן אותו שוב משני צידיו כדקה….נוסיף את הפטריות משימורים ( במידה ומכינים עם פטריות טריות הן יכנסו לתבשיל רק ברבע שעה אחרונה לתבשיל )  ….כפית פלפל אנגלי.חצי כפית כמון..פלפל שחור גרוס…2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף ….נבשל כשעה….נוסיף את הערמונים….נזלף כחצי כוס רכז רימונים לא חייב ! ונמשיך לבשל לעוד שעה בערך על להבה נמוכה….לקראת סיום נפזר כוסברה  או פטרוזליה קצוצה ונבשל ללא מכסה לעוד 10 דקות..
    • 4הערות:.
    • 5מי שרוצה יכולה להרתיח את פרוסות  הבשר בנפרד טיגון הבשר הוא השלב  הראשוני והוא מומלץ על מנת לשמור על נוזלי הבשר …הרתחה של שעתיים עם בצל קלוף שלם,ליטר וחצי מים, פלפל אנגלי, עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס  ולקצר את זמן הבישול ..
    • 6ניתן להרתיח גוש שלם של הבשר לטגן קלות את הגוש מכל צידיו ליפני הרתיחה ואז להרתיח עם החומרים הרשומים למעלה ..
    • 7לצנן במקרר לפחות לילה ליפני או חצי שעה במקפיא ורק אז לפרוס. בשר מומלץ מספר 5 או 6.
  • 8ניתן להמיר את רכז הרימונים בטריאקי או רוטב שזיף רימון או ברבקיו .בהצלחה אילנית בניזרי 💜 .

עוד מתכונים