צלי בשר עם פטריות ותפו”א

צלי בשר ופטריות

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מרכיבים

  • מאת אילנית בניזרי
  • 700 גרם צלי כתף מספר 5 או 6
  • בצל קצוץ
  • כף רוטב טריאקי
  • 2 שיני שום מגורדות
  • 7 תפו”א קטנים קלופים
  • חבילת פטריות טריות (או משומר)
  • כוס וחצי עד 2 מים רותחים
  • רבע כוס שמן
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף שטוחה כורכום
  • כפית כמון
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

    • שלב ראשוני :.
    • גוש צלי כתף מספר 5, לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד..
    • להרתיח את הבשר בכ 2 ליטר מים, בצל שלם מקולף .
    • פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, שעתיים רתיחה, לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס פרוסות. .
    • להכנת התבשיל .
    • ברבע כוס שמן לטגן בצל עד לשקיפות להוסיף כף רוטב טראיקי .
    • ולטגן עד להזהבה, להוסיף 2 שיני שום מגורדות .
    • כף שטוחה כורכום לערבב, נוסיף את צלי הבשר נטגן קלות על הכורכום, נוסיף כ 7 תפו”א קטנים קלופים .
    • נוסיף כוס וחצי מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף מהול במים .
    • כפית כמון, פלפל שחור גרוס, מעט כוסברה קצוצה ומעט מלח  .
    • נבשל עד לריכוך התפו”א, נוסיף חבילת פטריות טריות חתוכות .
    • נעטר שוב בכוסברה, נבשל לעוד 10 דקות..סה”כ בישול כללי כ 40 דקות בתאבון אילנית בניזרי.
    • הערות :סגירת הבשר דהיינו הטיגון הקל חשובה להצלחת המתכון ,הסגירה נועדה לשמירה על נוזלי הבשר על מנת שיצא בשר עסיסי ולא יבש ! .
    • שלב קירור הבשר חשוב אף הוא על מנת שבזמן פריסת הבשר הוא לא יתפרק..
  • ניתן להשתמש בבשר שהוא פרוס מראש להכין עם אותו תהליך הרשום במתכון

עוד מתכונים