קובנה

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מרכיבים

  • קילו קמח רב תכליתי או רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 3.5 כוסות מים 600 גרם.
  • 3/4 מחמאה פרווה או נטורינה (קצת יותר מחצי )
  • לעיטור שומשום שחור
  • או קצח

אופן ההכנה

    • במיקסר עם וו לישה נשים את הקמח..השמרים והסוכר נערבל לדקה ואז נוסיף את המים בזרם דק..מהירות 3 במיקסר…נוסיף את המלח ונערבל ל 10 דקות מתקבל בצק רך ונעים..
    • נוציא את הבצק לקערה משומנת..נתפיח עד להכפלת הנפח …
    • כעת נשמן משטח עבודה .
    • נשטח את הבצק על המשטח אין צורך במערוך בעובי של כ 3 ס”מ לריבוע גדול ..
    • את המחמאה נמיס 30 שניות במיקרו..נמרח על כל הבצק .
    • נגלגל לצורת רולדה …נחתוך 8 פרוסות מהרולדה ..
    • ניקח סיר ג’חנון קוטר 26 ..נשמן עם המחמאה את הסיר כולל המכסה ..נניח את הכדורים צמודים אחד לשני ואת השמיני במרכז הסיר ..
    • כעת נכסה את הסיר במכסה ונתפיח לכ 30 דקות או עד להכפלת הנפח !!.
    • נפזר שומשום שחור ועוד קוביות קטנות של מחמאה .
    • נכסה את הסיר נאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה !! בערך כשעה בתנור תבדקו מידי פעם שהזהיב..להסיר את המכסה ולהזהיב לעוד כ 10 דקות ..
    • לצנן את הקובנה ניתן להקפיא ולהפשיר בליל שישי ..ולחמם בתנור( או בפלטת שבת) בשבת בבוקר חום 100 מעלות עד לזמן הארוחה ….
    • המתכון והשיטה בהשראת השף ארז קומורובסקי 🤗.
    • בהצלחה אילנית בניזרי ❤.
    • הערות : אם יש לכם 2 סירים קטנים ניתן לחצות את הבצק לשניים וליצור 2 רולדות ולפרוס לפרוסות ❤ .
  • * זמני התנור משתנים מתנור לתנור לכן תבדקו אחרי שעה בתנור אם הקובנה הזהיב לפני שמסירים את המכסה !! .

עוד מתכונים