קציצות בקר עם פטריות וזיתים פיקנטי

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • לקציצות מאת אילנית בניזרי
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל מגורד
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כפית בהרט
  • 2 כפות שמן
  • מעט מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות סודה מוגזת לשתייה
  • או חצי כפית אבקת סודה
  • לערבב את העיסה להכניס למקרר לחצי שעה
  • טיפול מקדים לזתים
  • 400 גרם זתים חרוזים או מבוקעים
  • לימון חתוך לשניים
  • חצי כפית כורכום
  • מים לכסוי
  • להרתיח את הזיתים 40 דקות ולסנן
  • לרוטב
  • זתים הרתוחים
  • קופסת פטריות
  • 3 שיני שום מגורדות
  • 3 פלפל שאטה חריף יבש
  • 3 כפות שמן
  • כוס וחצי מים רותחים
  • כף אבקת מרק עוף
  • כפית שטוחה כורכום
  • כף מלאה פפריקה
  • פלפל שחור גרוס
  • כוסברה קצוצה
אופן ההכנה

    • 1לחמם בסיר את השמן והשום, להוסיף את הכורכום והפפריקה לערבב לפתיחת תבלינים, נוסיף את הזיתים הפטריות והפלפלים .
    • 2את האבקת מרק עוף מהולה במים הרותחים .
    • 3נוסיף את הפלפל השחור הגרוס, נביא לרתיחה ונגלגל קציצות לסיר .
    • 4מידי פעם ננענע ונשקה את הקציצות עם כף מהרוטב .
    • 5נבשל 35 דקות לסיום נעטר בכוסברה ונבשל ללא מכסה לעוד 10 דקות .
  • 6בתאבון אילנית בניזרי 💜 .

עוד מתכונים