קציצות מפרום

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • לקציצות מאת אילנית בניזרי
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל מגורד
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • גבעול סלרי קצוץ דק דק
  • עלי סלרי קצוצים
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ביצה
  • מלח,כפית בהרט מרוקאי(או ראס אל חנות), חצי כפית תבלין למפרום, (תבלין למפרום לא ניתן להשיג בכל עיר…למי שיש הרי זה מבורך )כפית פלפל שחור, כפית פפריקה ו 2 כפות סודה מוגזת מבקבוק לשתייה
  • לערבב היטב ולהכניס למקרר לשעה
אופן ההכנה

    • 1שלב ראשון:.
    • 2להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה .
    • 3בלילת הביצה :להכין צלחת עם ביצה טרופה ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו3 כפות מים ,לטרוף את הכל ביחד..
    • 4לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ,לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד ,לטבול בקמח ואז בבלילת הביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג ..
    • 5להכנת הרוטב .
    • 6בסיר רחב ושטוח ,לטגן בצל עד להזהבה,להוסיף 3 שיני שום כתושות לטיגון קצר ,כף פפריקה מתוקה,2 כפות רסק עגבניות,לטגן קלות,להוסיף 2 עגבניות מגורדות ,5 ענפי סלרי ללא הגבעול ,כפית שטוחה בהרט ,מעט קינמון,פלפל שחור גרוס,מלח …2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף,לערבב היטב ,להוסיף את הקציצות על הרוטב שהוא מבעבע,לנענע את הסיר,לבשל חצי שעה להבה בינונית,.
  • 7להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה…ניתן לעטר בכוסברה קצוצה בתאבון אילנית בניזרי 💜.

עוד מתכונים