קציצות עוף מטוגנות עם שעועית ירוקה

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • לקציצות מאת אילנית בניזרי
  • 500 גרם חזה עוף טחון או פרגיות טחונות רצוי פרגיות ..( ניתן להמיר לבשר בקר טחון)
  • בצל מגורד
  • חופן כוסברה..פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים
  • ביצה טרופה
  • כף מלאה פירורי לחם לבנים
  • לתבל ב 2 כפות שמן…כפית בהרט לקציצות או ראס אל חנות ..פלפל שחור ..מלח..כפית פפריקה מתוקה…ליצור קציצות עם ידיים משומנות…להניח בתבנית עם נייר אפיה ולהכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות…
אופן ההכנה

    • 1שלב ראשון .
    • 2לחמם שמן במחבת…להכין צלחת קמח לבן וצלחת ביצה טרופה עם מעט מים לדילול מלח וכפית רסק עגבניות,ראשית נקמח את הקציצה ואחר כך לטבול בביצה לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה…להניח בנייר סופג..
    • 3להכנת הרוטב.
    • 4לטגן בצל לרצועות עם רבע כוס שמן עד להזהבה…..חצי כפית כורכום…כף פפריקה מתוקה…לערבב קלות…להוסיף חצי  שקית שעועית ירוקה עדינה (או צהובה או אפונה)…להוסיף 2 עגבניות חתוכות לרבעים או 5 עגבניות שרי חצויות …2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף …להוסיף פלפל שחור גרוס וכפית תבלין צ’ילי גרוס מתוק …לאחר שהרוטב מבעבע.
    • 5להניח את הקציצות…מידי פעם לנענע את הסיר.
  • 6נבשל 35 דקות להבה נמוכה לפזר כוסברה לעיטור….בתאבון אילנית בניזרי 💜.

עוד מתכונים