שמרים שוקולד אישיות

שמרים שוקולד אישיות

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

מרכיבים

  • מרכיבים לבצק מאת אילנית בניזרי
  • למדוד בכוס מידה אוניברסלית (או חד פעמי חם קרטון )
  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • חבילת 200 גרם מחמאה או נטורינה או חמאה לחלבי
  • 3 בצים (גודל m/L)
  • כוס וחצי מים
  • מרכיבים למלית לערבב עד למרקם מישחתי
  • 6 כפות קקאו
  • 6 כפות שוקולית
  • 6 כפות סוכר
  • רבע כפית קינמון
  • כחצי כוס שמן
  • מרכיבים לסירופ להמיס על הגז 8 דקות
  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • לציפוי ביצה טרופה ושומשום לקישוט

אופן ההכנה

    • להכנת הבצק : .
    • ראשית על הגז בתוך קלחת נרתיח את המחמאה וכוס מים עד להמסה .
    • נצנן עד למצב פושר ! .
    • במיקסר עם וו גיטרה צורת k.
    • נשים את הקמח השמרים והסוכר נערבל לדקה לאיוורור הקמח .
    • במהירות 3 נוסיף את המחמאה המומסת עם המים …נוסיף את הבצים בהדרגה …את המלח …ואת החצי כוס מים בהדרגה איטית …נערבל כ 10 דקות .
    • הבצק אמור לצאת דביק מעט .
    • נשמן ידיים נעביר את הבצק לקערה נכסה בניילון ונכניס למקרר ל 6 שעות !! .
    • נחלק את הכדור ל 2 נקמח משטח עבודה ונרדד לעלה גדול ! .
    • את חומרי המלית נערבב היטב עד למרקם מישחתי !! נמרח מהמלית על מחצית מהעלה (מהבצק שרידדנו) ואת החצי הריק נסגור על המלית …כעת נרדד מעט ליישור …ואז בעזרת גלגלת פיצה נחתוך פסים שווים .
    • כל פס נגלגל בסיבוב בורג וניצור שבלול (ראו בסרטון בקבוצה שלי) .
    • נניח בתבנית מרופדת את המאפים נבריש ביצה ושומשום .
    • נניח להתפחה ל 40 דקות .
    • נכניס לתנור חום 180 מעלות לא טורבו חום עליון חום תחתון .
    • עד להזהבה !! .
    • ברגע שהם מוכנות להבריש סירופ קר ! .
    • בחצי השני של הבצק ניתן להכין עוד אישיות או רולדת שמרים ! .
  • המתכון לבצק של גיסתי מרילין 💕💕הבצק חייב לשהות במקרר אין קיצורי דרך ! זה הסוד להצלחה ולקבלת עוגות רכות ולא יבשות !!

עוד מתכונים