תפו”א ממולא בבשר טחון

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
מרכיבים

  • לקציצות מאת אילנית בניזרי
  • חצי קילו בשר בקר  טחון
  • בצל מגורר
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שמן,מלח,בהרט ופלפל שחור, 2 כפות פירורי לחם, 2 כפות סודה מוגזת לשתייה, לערבב את העיסה להכניס למקרר לחצי שעה.
אופן ההכנה

    • 110 תפו”א בינוניים או 5 גדולים חצויים ,לקלף את הקליפה לחתוך את הבסיס  של התפוח אדמה ולהתחיל לרוקן את התכולה בעזרת סכין בעדינות ,לא לזרוק את השאריות ,נשתמש בהם לרוטב ..
    • 2נתחיל למלא את התפו”א בבשר הטחון ובשארית הבשר טחון נגלגל לקציצות קטנות.
    • 3להכנת הרוטב.
    • 4לטגן בצל גדול לרצועות עד להשחמה ,נוסיף כף גדושה פפריקה מתוקה וחצע כפית כורכום ונערבב,נוסיף 2 עגבניות חתוכות לריבועים,את שאריות התפו”א ,2 שיני שום כתושות,פלפל שחור גרוס וכוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף ,נערבב היטב..
    • 5כאשר הרוטב מבעבע נניח את התפו”א כשהם עומדים ואת הקציצות ,נבשל עד לריכוך התפו”א ,מידי פעם להרטיב את הקציצות עם כף מהרוטב ..
    • 6נסיר את המכסה ונפזר חופן כוסכרה קצוצה ונבשל ללא מכסה לעוד רבע שעה כך מתקבל צבע יפה ☺.
  • 7סה”כ זמן בישול כשעה וחצי על להבה נמוכה בתאבון אילנית בניזרי 💜 .

עוד מתכונים